Een van de belangrijkste onderdelen waarmee je voldoet aan de nieuwe GDPR/AVG wetgeving is de privacy verklaring. Eigenlijk moet iedere ondernemer die wel hebben en moet je schriftelijk of met ‘andere middelen’ (bijvoorbeeld via jouw website) verstrekken.

Een standaard verklaring is hier niet van toepassing, aangezien iedere ondernemer anders met persoonsgegevens omgaat en er dus andere informatie in de verklaring komt.

Waar moet de privacyverklaring minimaal aan voldoen?

  • Hij moet in duidelijke en begrijpelijke taal zijn opgesteld
  • Er moet in staan wie jij bent
  • Welke persoonsgegevens je verzameld
  • Hoe je ze gebruikt
  • Waar en hoe lang je ze opslaat
  • Wat er na de bewaartermijn mee gebeurd
  • De rechten van de klant moeten er in staan
  • En welke andere partijen de gegevens gebruiken of kunnen inzien
  • Hoe je de gegevens hebt beveiligd

Je kunt eventueel via Google een goede privacyverklaring zoeken uit jouw branche en dat als voorbeeld nemen, maar er zijn ook hulpmiddelen in de vorm van een privacy verklaring generator te vinden. Kijk eens op https://veiliginternetten.nl/privacyverklaring/ of (handiger voor webshopeigenaren) gebruik die van webwinkelkeur.

De WordPress Dokter is een samenwerking aangegaan met een juridisch kantoor die deze juridische documenten compleet op maat voor jou opstelt. De documenten voldoen uiteraard aan de huidige wetgeving. Je kunt een pakket van privacyverklaring en algemene voorwaarden bestellen voor €249,- ex BTW.

Heb je een goede privacy verklaring, plaats hem dan op een pagina in jouw website en plaats een link daar naar toe vanaf een duidelijk zichtbare plek, bijvoorbeeld in de footer. De link naar deze pagina kun je dan ook altijd aan je klant verstrekken.

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van de verklaring op de website of het maken van een linkje in de footer? Neem dan even contact op.  

Andere bronnen:

Frankwatching

Kom je er met de serie artikelen toch niet uit wat er precies nodig is voor jouw website of webshop en aanverwante zaken, vraag dan een beoordelingsscan aan. Aan de hand van een aantal vragen en een blik ‘achter de schermen’ van jouw website of webshop kan ik aangeven welke acties er nodig zijn voor jouw online zaken om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

× Stuur een whatsapp bericht