De WordPress Dokter krijgt natuurlijk veel vragen binnen over websites. De meest gestelde vragen zijn hier op een rijtje gezet. Natuurlijk kun je even contact opnemen als jouw vraag er niet tussen staat.

Wat kost een website of webshop?

Iedere website is anders en dus eigenlijk maatwerk. De prijs is daarom ook altijd anders. Om je toch een idee te geven heeft de WordPress Dokter een standaard website en webshop ontworpen. Zo kun je zien wat je krijgt voor welke prijs, wat voor uiterlijk het kan krijgen, welke functies er in zitten en wat niet, en wat er voor beveiliging, vindbaarheid en backups geregeld is. Bekijk de standaard website of webshop →

Kan ik mijn website zelf aanpassen?

Heb je een WordPress website? WordPress is een gebruiksvriendelijk CMS, waarmee je zelf makkelijk allerlei aanpassen kan doen, waaronder tekst en foto’s aanpassen. Er zijn ook andere systemen en afhankelijk van welk systeem je kiest wordt het makkelijker of moeilijker om zelf teksten en foto’s aan te passen.

Hoe moeilijk of makkelijk je het vind om iets aan te passen is ook afhankelijk van je kennis van het gebruik van software of computer programma’s. Gelukkig zijn er heel veel bronnen via Google te raadplegen als je wilt weten hoe je iets moet doen, maar geen nood als het daarmee niet lukt, Neem dan even contact op, dan loodst de WordPress Dokter je er door heen!

Moet ik iets doen met webhosting?

Iedere website heeft webhosting nodig. Stel dat je website een huis is, dan is de grond waar het huis op staat de webhosting. De domeinnaam is dan het adres. Er zijn ontelbaar veel aanbieders van hosting, iedere hostingprovider heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ook hanteren ze allemaal hun eigen prijzen.

Een goede hosting betekend dat je website altijd online is, veilig staat en snel is.

De meeste hostingproviders bieden hosting aan waar ook WordPress websites gehost kunnen worden.

De WordPress Dokter biedt als extra service ook hosting en domeinnaamregistratie aan. Veel mensen vinden het prettig het niet zelf te hoeven uitzoeken en vinden het prettig om voor alle website dingen 1 aanspreekpunt te hebben.

Wat bedoelen ze met onderhouden van je website?

Wereldwijd werken er continu mensen aan het verbeteren van de software van WordPress en de themes en plugins. Zo blijft het CMS voldoen aan de steeds wisselende eisen van de browsers, worden foutjes opgespoord en opgelost en beveiligingslekken gedicht. Die updates worden naar de website gestuurd en moeten door jou worden uitgevoerd. Het risico als je het niet doet is dat ofwel je website op een gegeven moment stuk gaat, ofwel je website gehackt wordt.
Lukt dat niet, of vergeet je dat bijvoorbeeld steeds te doen, dan kun je het natuurlijk ook uitbesteden.

Wat moet ik met social media?

Dat ligt helemaal aan de plannen voor je bedrijf. Is jouw klant op social media te vinden? Dikke kans van wel natuurlijk, maar als het niet zo is, dan hoef je dus ook niets met social media. Mag wel.

Wil jij je klant via social media bereiken? Zorg dan dat je weet op welk platform jouw klant zich bevindt. Maak daar een bedrijfspagina aan en post daar berichten die jouw klant aanspreken, via een strategie. Lukraak posten (of adverteren) levert niet zo veel op. Er zijn veel gespecialiseerde bedrijven die jou kunnen helpen de juiste strategie te bepalen om een goed bereik te creëren. Kijk bijvoorbeeld eens hier, voor een laagdrempelige manier om facebook in te zetten.

Wat moet ik aanleveren voor een website?

Je hebt een logo nodig, je hebt beeldmateriaal nodig en je hebt teksten nodig. Daarnaast kun je, als je wilt, een eigen design laten maken.

Een logo kun je laten maken door een grafisch ontwerper. Dit is helemaal een goede combinatie als je ook een eigen design laat ontwerpen. Anne Toledo en Annelies Vink zijn goede grafisch ontwerpers waar de WordPress Dokter al eens mee heeft samengewerkt.

Welk beeldmateriaal je precies nodig is, is afhankelijk van je website. Soms kun je geschikt materiaal vinden op stocksites, die heb je zowel gratis als betaald. Voorbeelden zijn Free Stock Photos (CC0) – StockSnap, 1.9 million+ Stunning Free Images to Use Anywhere – Pixabay of Stockafbeeldingen, foto’s, vectoren, video en muziek | Shutterstock. In deze blog staan nog meer gratis beeldbanken: https://www.websiteplanet.com/blog/best-websites-for-free-commercial-images/. Als je een fotograaf nodig hebt, kijk dan eens bij Home – Zichtbaar in Bedrijf of Now Picture This – Fotograaf voor portretten, bruiloften en events.

De meeste van mijn klanten schrijven hun teksten zelf, maar wil je echt een professionele website, dan is het raadzaam om iemand jouw werk te laten redigeren, of te schrijven. Er zijn ook hier natuurlijk weer veel mensen die kunnen helpen, maar de WordPress Dokter heeft eerder samengewerkt met De Communicatievrouw.

Dit zijn de meest noodzakelijk dingen, maar je kunt natuurlijk ook een geluidsopname aanleveren of een video. Voor professionele video’s kun je terecht bij Foxity Films | Uw visueel partner.

Wat is WordPress?

WordPress is het meest gebruikte systeem ter wereld om websites mee te bouwen. Door middel van zogenoemde plugins kun je de website de modules meegeven die voor jouw website van belang zijn. Bijvoorbeeld WooCommerce plugin voor een webshop.

WordPress is ook meteen het meest gebruiksvriendelijke ‘open source systeem’ (waarvan de code vrij toegankelijk is) wat beschikbaar is.

Kan ik zelf een website maken met WordPress?

Jazeker! Als je een beetje weet hoe je met computerprogramma’s kunt werken en je tijd over hebt, kun je redelijk eenvoudig een WordPress website opzetten. Er zijn genoeg bronnen op internet te vinden over hoe je dat kunt doen. Lees je wel even in, want er zijn wat valkuilen waar je voor op moet passen en wees je er van bewust dat een goede website uit meer bestaat dan alleen de basis van WordPress en er dus best wel wat bij komt kijken. Lees daar hier meer over.

Hoe lang duurt het voordat mijn website klaar is?

Afhankelijk van de grootte van de website, de gewenste functionaliteiten en de aanlevering van de benodigdheden als teksten en beeld tussen de 1 tot 4 weken vanaf de start. Wil je hier meer duidelijkheid over hebben, neem dan even contact op.

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Hier valt zoveel over te vertellen dat ik hier een aparte pagina met allemaal artikelen aan heb gewijd.

Maar even in het kort: op welke woorden wil je bovenaan staan? En hoeveel tijd, energie en geld steekt jouw concurrent er in om daarmee bovenaan te staan? Jij zult er dan nog meer tijd, energie en geld in moeten steken.

Maar hoe dan ook, alles begint met een goede zoekwoordenanalyse en het juiste gebruik van de gevonden zoekwoorden in de website. Dus in het menu, de teksten, kopjes, samenvattingen etc. Om genoeg teksten te hebben met je zoekwoorden, kun je vaak het beste gaan bloggen. Met de zoekwoorden kun je ook advertenties opstellen. Hiermee krijg je veel sneller resultaat en als het op de juiste manier gedaan wordt, veel meer zoekverkeer naar je website.

× Stuur een whatsapp bericht