Hack opschonen

Je WordPress website is gehackt, wat nu?

  • De WordPress Dokter schoont de hack binnen 2 werkdagen voor je op
  • Er wordt voor en na het opschoningsproces een backup uitgevoerd
  • WordPress, de themes en de plugins worden geupdate (behalve eventuele custom plugins of themes)
  • Als scans uitwijzen dat de website weer schoon is, worden alle wachtwoorden gereset
  • Eventueel wordt er bij de zoekmachines een verzoek tot heroverweging ingediend als jouw website op de ‘zwarte lijst’ terecht is gekomen
  • De website of webshop wordt nog 4 weken gemonitord, om zeker te weten dat de hackers niet meer binnen kunnen komen. 

Om de hack te kunnen opschonen, heeft De WordPress Dokter de inloggegevens van zowel de backend (wp-admin) als de inloggegevens voor het hostingpanel nodig. Die gegevens zullen versleuteld worden opgeslagen.

Hoe wordt de hack opgeschoond?

Eerst wordt er voor de zekerheid een backup van de website gemaakt. Dan worden alle bestanden gescand op verdachte code en opgeschoond. Alle plugins, themes en WordPress zelf worden hierna geupdate naar de laatste versie en er wordt extra beveiliging geïnstalleerd om je tegen nieuwe aanvallen van hackers te beschermen. 

Hierna wordt er nogmaals een scan uitgevoerd. Als alle schadelijke bestanden gerepareerd of verwijderd zijn, wordt er een nieuwe backup gemaakt. Tevens worden alle wachtwoorden van alle gebruikers en van de ftp toegang gereset. Dit is nodig omdat die waarschijnlijk inmiddels bekend zijn bij de hackers en ze anders opnieuw gemakkelijk kunnen inbreken.

Als bepaalde zoekmachines jouw website als gevolg van de hack als onveilig hebben aangemerkt, doet de WordPress Dokter een verzoek tot heroverweging. De desbetreffende zoekmachine controleert dan of de website echt schoon is en lift dan de beperking op. Dit kan echter wel een paar dagen tot weken duren.

De website of webshop blijft nog 4 weken ‘onder controle’ om zeker te zijn dat er geen achtergebleven geinfecteerde bestanden meer zijn en dat de hackers niet opnieuw kunnen binnendringen. 

× Stuur een whatsapp bericht