Update 24 mei 2018:

Inmiddels is er een verwerkersovereenkomst beschikbaar.

Ook de privacyverklaring is aangepast.

Website, Mailchimp en Google Analytics zijn GDPR proof.

De nieuwe cookiemelding is ingesteld.

En wat doet de WordPress Dokter (voorheen Webzy) om te voldoen aan de GDPR/AVG wetgeving?

Doordat er al vele vragen van klanten zijn binnen gekomen over wat de nieuwe wetgeving voor hun betekent, is er eerst veel tijd gaan zitten in het uiteenrafelen van de vele regels en teksten omtrent de GDPR/AVG om onderbouwd advies te kunnen geven. Met deze serie artikelen heb ik geprobeerd een praktische uitleg en handleiding te geven waar je zelf mee aan de slag kan om jouw bedrijf, website en aanverwante zaken voor te bereiden op de AVG.

Ik kan echter geen advies geven over de juridische aspecten van de naleving van deze wet, omdat ik geen jurist ben. Maar ik kan wel informatie geven om je de juiste richting op te sturen en ik kan uiteraard helpen bij de technische invulling op o.a. je website of webshop, Mailchimp en Google Analytics.

Doordat hier in eerste instantie de prioriteit lag, is de WordPress Dokter momenteel nog volop bezig om ‘GDPR compliant’ te raken.

De volgende punten worden de komende 4 weken behandeld:

  1. Er wordt een verwerkingsregister aangelegd
  2. Ik sluit verwerkersovereenkomsten met alle partijen waarmee ik samen werk en die gegevens van mijn klanten in kunnen zien, behandelen of bewaren. Met de meeste partijen is dit al geregeld.
  3. Ik zal zelf een verwerkersovereenkomst opstellen voor mijn klanten.
  4. Er komen nieuwe contracten voor domeinnaamregistratie, hosting en technisch onderhoud. Deze gaan, in overleg, ook gelden voor bestaande klanten.
  5. Er komt een nieuwe privacy verklaring
  6. Mijn eigen website, Mailchimp en Google Analytics worden ‘GDPR proof’ gemaakt waar dit nog niet het geval is.
  7. Er komt een nieuwe cookiemelding met meer uitleg en mogelijkheden
  8. De apparaten waar ik mee werk, pc, laptop en telefoon, zijn inmiddels extra beveiligd en wachtwoorden worden in een aparte database versleuteld bewaard
  9. Om dingen niet nodeloos ingewikkeld te maken, zal ik de komende periode ook volledig overgaan van Webzy naar de WordPress Dokter

Heb je in de tussentijd vragen over hoe ik om ga met jouw persoonlijke gegevens, dan kun je altijd even contact opnemen.

Kom je er met de serie artikelen toch niet uit wat er precies nodig is voor jouw website of webshop en aanverwante zaken, vraag dan een beoordelingsscan aan. Aan de hand van een aantal vragen en een blik ‘achter de schermen’ van jouw website of webshop kan ik aangeven welke acties er nodig zijn voor jouw online zaken om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

× Stuur een whatsapp bericht