Site Kit is de officiële WordPress-plug-in van Google – het geeft inzichten over hoe mensen jouw site vinden en gebruiken, hoe je je inhoud kunt verbeteren en er inkomsten mee kunt genereren, met statistieken van meerdere Google-tools. In je WordPress Dashboard.

Je kunt:

  • → Gemakkelijk je site-eigendom verifiëren via Search Console – je hoeft geen codefragment op de site te plakken om te bewijzen dat je eigenaar bent.
  • → Handig en gemakkelijk toegang krijgen tot relevante statistieken van Google Search Console, Google Analytics, PageSpeed ​​Insights, AdSense. Die worden gecombineerd tot één intuïtief dashboard.

Het hoofddashboard van Site Kit helpt om in één oogopslag de belangrijkste informatie te zien over hoe jouw site het doet: hoe mensen de site vinden (verkeersbronnen), de meest populaire pagina’s en waarnaar mensen zoeken om de site te vinden.

Aan de slag met Site Kit

Installeer de plug-in vanuit de plug-inmap van WordPress om aan de slag te gaan.

Hier zijn enkele aanbevelingen om het beste uit Site Kit te halen:

  • → Bekijk het hoofddashboard wekelijks en controleer op significante wijzigingen in hoe mensen de site vinden. Vinden mensen de site vanaf een nieuwe plek?
  • → Blijf op de hoogte van jouw recente berichten door de afzonderlijke paginarapporten te controleren.
  • → Vergelijk de best presterende pagina’s en hoe mensen ze hebben gevonden. Trekt een bepaald onderwerp of product bijvoorbeeld meer bezoekers aan via sociale kanalen?
  • → Stel nieuwe Google-services in om interessantere inzichten te krijgen. Als je bijvoorbeeld PageSpeed ​​Insights en Analytics inschakelt, kun je zien of de laadtijd van de pagina van invloed is op bijvoorbeeld het bouncepercentage.

Hulp nodig?

Kom je er zelf niet uit, maar wil je wel graag inzicht in de statistieken via je Dashboard? Neem dan even contact op. Ik kan de plugin voor je installeren, configureren en de verschillende Google services er aan koppelen.

× Stuur een whatsapp bericht