Dit is de conclusie van het onderzoek dat GigaPress heeft gedaan onder de top 10.000 websites. Met de top 10.000 websites worden de websites bedoeld die het meeste verkeer trekken, dus de meeste bezoekers hebben.

Ze hebben onderzocht welk CMS die websites gebruiken, gebaseerd op 900 verschillende bekende CMS-en. Een CMS is een Content Management System, een systeem achter de website die er voor zorgt dat je makkelijk, zonder code te kennen, teksten en afbeeldingen etc. kunt plaatsen.

Je kunt de verschillende soorten CMS-en in twee groepen indelen. In zelfgebouwde CMS-en, die door programmeurs specifiek voor een bedrijf wordt gebouwd, of die alleen door de ontwikkelaars zelf wordt gebruikt. En in de ‘open source’ ofwel publieke CMS-en, die door een gemeenschap van programmeurs is gebouwd en vrij beschikbaar wordt gesteld.

Van de topwebsites met een publiek (open source) CMS gebruikt maar liefst 44.26% WordPress. De nummer 2 heeft een aandeel van maar 9.63%!

Wat betekent dit voor jouw WordPress website?

WordPress bestaat inmiddels 18 jaar en is blijkbaar nog steeds een hele populaire keuze, ongeacht om wat voor type website het gaat. Dit onderzoek geeft aan dat niet alleen maar de kleinere ondernemingen WordPress als een goede keuze omarmen, maar ook de grote jongens in de webwereld. Een WordPress website kan je daardoor langer van dienst zijn als marketingtool dan je zou denken.

Uiteraard moet de website dan wel goed onderhouden en beveiligd worden en blijven voldoen aan wat de Google algoritmes vragen, maar dit CMS blijft een goede keuze, ook als je bedrijf en bezoekersaantallen groeien.

× Stuur een whatsapp bericht