Dit was de opdracht

Bouw een website met een vernieuwd design, die nog beter gevonden wordt. Vanwege de hoge concurrentie is zoekmachineoptimalisatie heel belangrijk. Ook de koppeling met verschillende social media om die ook in te kunnen zetten in de online marketingstrategie is onontbeerlijk.

Dit waren de belangrijkste aandachtspunten

Het grafisch ontwerp van de oude website was sterk verouderd en moest geupdate worden. De klant heeft zelf een grafische achtergrond en heeft hier zelf een ontwerp voor aangeleverd. Dit bracht wel de uitdaging met zich mee dat het ontwerp zich niet leende voor een responsive design en echt ontworpen was voor desktopgebruik. Hierom is gekozen voor een niet-responsive oplossing en een aanvullende oplossing voor mobiel gebruik.

Voor de zoekmachineoptimalisatie is samengewerkt met een specialist van Add to Friends en hebben we gezamenlijk een strategie bepaald die Webzy heeft vertaald naar een technische basis, waarbij voornamelijk het gebruik van titel ’tags’ en ‘metadata’ een prominente plek hebben gekregen.

Verder kunnen de verschillende pagina’s van de website met een klik op de knop op verschillende social media als Facebook en Twitter gedeeld worden en kan de gebruiker zich vanaf elke pagina inschrijven voor de nieuwsbrief.

Dit zijn de technische details

De website is gebouwd met WordPress en het Genesis framework is als basis gebruikt voor de grafische omgeving en verschillende functionaliteiten.

Om een mobiele oplossing te bieden is WP Touch gebruikt.

Meer beeldmateriaal

Desktop

Mobiel

× Stuur een whatsapp bericht