Dit was de opdracht

De opdrachtgever exploiteerde al een webshop via een online platform, maar liep hierbij tegen de beperkingen van de aanbieder aan. Aan mij is gevraagd een professionele webshop te bouwen zonder die beperkingen, waarbij het beheer in eigen handen kon worden genomen.

Dit waren de belangrijkste aandachtspunten

De focus van deze webshop zou niet zozeer moeten liggen op het grafische aspect, maar vooral op de produkten. Hierom is een simpel zwart-wit minimalistisch thema gekozen, zodat de foto’s en de kleuren van de produkten voor zichzelf kunnen spreken.

Daarnaast moest de webshop natuurlijk goed gevonden worden en een hoge conversie kennen, waarbij bezoekers tot kopers converteren.

Dit zijn de technische details

De webshop is opgezet met WooCommerce en een Nederlandse betaalprovider, waarbij betalingen uit het buitenland uiteraard ook mogelijk zijn.

In eerste instantie draaide de webshop op een server die niet genoeg resources kon verlenen aan de shop en te ver weg stond, waardoor de shop te traag laadde. Dit is opgelost door een andere server te kiezen in Nederland, met voldoende resources om de shop, ondanks backups en veiligheidsscans, snel te laten laden.

 

Meer beeldmateriaal

× Stuur een whatsapp bericht