Dit was de opdracht

De opdrachtgever had een webshop die gebouwd was met online software. Inmiddels voldeed de webshop op een aantal belangrijke punten niet meer. Die punten waren binnen die online software niet verder te verbeteren, dus er moest een geheel nieuwe webshop gebouwd worden, die professioneel zou functioneren en professioneel zou ogen.

Dit waren de belangrijkste aandachtspunten

De ‘oude’ webshop had al redelijk veel bezoekers. Deze bezoekersaantallen mochten niet verloren gaan bij het overgaan naar de nieuwe shop, ook als de zoekresultaten van de gebruikte zoekmachine nog naar de oude webshop verwezen. In samenwerking met Frans Jan Boon van Add to Friends hebben we een strategie bepaald om de bezoekers van de oude shop meteen door te verwijzen naar de nieuwe shop, zonder dat de bezoekers dat merken.

De nieuwe webshop moest ook zoekmachinevriendelijk worden opgezet. Door onder andere de juiste basis te kiezen in de vorm van goede software is de zoekmachinevriendelijkheid van de nieuwe webshop optimaal.

De opdrachtgever had ook qua uitstraling van de nieuwe webshop een aantal wensen. De kleuren van het product moesten goed naar voren komen en de webshop moest ook een gevoel van zon, zee, strand en strandvakanties oproepen bij de bezoekers. De kleuren van de handdoeken komen nu goed naar voren doordat het kleurgebruik van de rest van de webshop vrij neutraal is gehouden. En het overbrengen van het strandgevoel hebben we opgelost door op veel pagina’s een slider te tonen met een afbeelding van een strand met daarbij een afbeelding van een van de strandhanddoeken.

Dit zijn de technische details

De nieuwe webshop is gebouwd met de open source software van WordPress. WordPress heeft ook een gebruiksvriendelijk en toch zeer uitgebreid CMS.

De installatie is uitgebreid met de WP e-commerce plugin van getshopped.org om er een webwinkel van te maken.

Verder is de installatie uitgebreid om onder andere de veiligheid te vergroten, verschillende betaalmogelijkheden te kunnen gebruiken, back-ups te kunnen maken, de zoekmachinevriendelijkheid nog meer te vergroten en om de snelheid van het laden van de webshop te verhogen.

Het gebruikte theme hebben we aangepast naar de grafische wensen van de opdrachtgever en zo hebben we de webshop ook een unieke uitstraling kunnen geven.

 

Meer beeldmateriaal

× Stuur een whatsapp bericht