Met WordPress 5.0 komt ook de Gutenberg editor. Dit is een nieuwe editor die het bewerken van teksten en afbeeldingen in je pagina’s of berichten flexibeler maakt. De editor gaat uiteindelijk de page builders voor WordPress vervangen. Lees mijn blog over de update

Het bewerken van een pagina of bericht gaat met de nieuwe editor wel anders dan je gewend bent. Vandaar een beetje uitleg over de basis van het gebruik van de Gutenberg editor. 

Voor iedere soort content heb je in Gutenberg een “blok”. Zo heb je bijvoorbeeld blokken om een video te plaatsen, een stukje tekst te plaatsen, een kopje te maken of kolommen te maken.

Je kunt, als je een pagina of bericht gaat bewerken, makkelijk voor een blok kiezen door op het plusje te klikken:

Als een blok geplaatst is, kun je hem eventueel naar de juiste plek slepen of bewerken. Met de stipjes open je het bewerkingsmenu waar je verschillende opties hebt, afhankelijk van het soort blok wat je hebt gekozen.

Divi Builder en Gutenberg

Gebruik je de Divi Builder? Divi heeft een instructiefilmpje gemaakt over hoe je de Divi Builder kunt blijven gebruiken in combinatie met Gutenberg:

Andere builders en Gutenberg

Gebruik je een andere page builder? Dan zijn er vast ook instructies over te vinden. Zoek in een zoekmachine op ‘WordPress Gutenberg ‘naam page builder’ en dan komt er vast wel iets bovendrijven waar je wat aan hebt. Mocht je er niet uit komen, neem dan even contact op. × Stuur een whatsapp bericht