de wordpress dokter logo

10 gratis tips om je WordPress website te beveiligen tegen hackers

WordPress is het meest gebruikte systeem voor websites op het web. En met reden, de mogelijkheden voor een professionele website zijn eindeloos en het systeem is zeer gebruiksvriendelijk. Omdat het een veel gebruikt systeem is, wordt het aantrekkelijk voor hackers om zich hier op te richten. Het gebruik van WordPress is echter zeer veilig, als je maar wel de juiste voorzorgsmaatregelen ten aanzien van de beveiliging neemt.

Waarom willen hackers op je WordPress website inbreken?

Vaak wordt er gedacht dat hackers op zoek zijn naar bijvoorbeeld bankgegevens van de klanten die op jouw website iets kopen en dat je veilig bent als je niets verkoopt en geen gegevens van klanten opslaat in je website. Helaas is dit niet het geval. Hackers infecteren de bestanden van je website om zo ingang te krijgen tot de server waar je website is gehost, vanwaar ze bijvoorbeeld spam kunnen versturen.

Wat zijn de gevolgen als je website is gehackt?

De gevolgen van een hack kunnen behoorlijk lastig zijn. Omdat de server overbelast kan raken door het verzenden van vele spamberichten vanuit jouw website, kan de hostingprovider er voor kiezen om je hele website offline te zetten. Daarnaast kunnen zoekmachines je website op een zogenoemde zwarte lijst zetten en krijgen bezoekers via Google te zien dat je website schade kan toebrengen aan iemands computer of dat je site gehackt is. Hackers kunnen er ook voor zorgen dat je zelf niet meer kunt inloggen.De gegevens worden versleuteld verstuurd en opgeslagen en worden NOOIT aan derden overhandigd. De WordPress Dokter gebruikt jouw gegevens alleen om je af en toe een nieuwsbrief met tips toe te sturen en eventueel aanbiedingen te kunnen doen. Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kun je je onderaan de nieuwsbrief (unsubscribe) weer uitschrijven.

Voorkomen is beter dan genezen

Het weer schoon krijgen van je website kan een lastige klus zijn als je website is gehackt. Zoals met ieder gezondheidsprobleem kun je ook hier beter voorkomen dan genezen. De WordPress Dokter biedt je daarom deze 10 gratis tips om zelf je WordPress website tegen hackers te beveiligen en gezond te houden.

Vul je e-mailadres en je naam in, klik op de knop en ontvang de 10 gratis tips als pdf download.

De WordPress Dokter - jessy@dewpdokter.nl - 06 - 547 277 40 - Krommenie - KvK 34367315

× Stuur een whatsapp bericht